Κυτταρίτιδα : Πως να την μειώσω; 3+1 tips για να το πετύχεις! | Pharmacyn

Κυτταρίτιδα : Πως να την μειώσω; 3+1 tips για να το πετύχεις!

Κυτταρίτιδα : Πως να την μειώσω; 3+1 tips για να το πετύχεις!
27 Ιουνίου 2017 mmsadmin

Το καλοκαίρι έφτασε και η θερμοκρασία ολοένα ανεβαίνει. Αυτό που σίγουρα όλες σκεφτόμαστε είναι πως θα είμαστε περισσότερο κομψές ,υγιείς και χωρίς τη γνωστή « όψη πορτοκαλιού»  ή αλλιώς την αγαπητή  μας κυτταρίτιδα. Επομένως, για να το πετύχεις ακολούθησε τα εξής :

  • Πιες 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως!
    Είναι η αρχή για μια ημέρα γεμάτη ενυδάτωση διότι η επαρκής ποσότητα νερού εμποδίζει την κατακράτηση, που με τη σειρά του βοηθά το σώμα να βελτιώσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

 

  • Προτίμησε τρόφιμα που μειώνουν την κυτταρίτιδα!

Αυτά είναι : Ο σολομός, το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα άλιπα κρέατα όπως το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα, το πράσινο τσαί. Η επαρκής κατανάλωση αυτών των τροφών οδηγεί στην σταδιακή μείωση του λίπους και συνεπώς της κυτταρίτιδας.

 

  • Γυμνάσου!

Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες, η αερόβια άσκηση, όχι μόνο βοηθά στην μείωση του λίπους και της κυτταρίτιδας, αλλά επίσης αποτελεί σύμμαχο έναντι πολλών καρδιακών παθήσεων.

 

  • Προσπάθησε να είσαι ήρεμη και να αποβάλλεις το άγχος!

Αν και τα σημεία των καιρών δεν προάγουν την ηρεμία, καλό είναι όλοι μας να το προσπαθούμε. Μη ξεχνάτε πως το stressπροκαλεί πρήξιμο, κατακράτηση και αρκετές φορές αυπνία. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην αύξηση βάρους και συνεπώς στην αύξηση του λίπους και της κυτταρίτιδας. Προσοχή λοιπόν!

 

  • Κάνε τακτικό ορμονικό έλεγχο!

Είναι γνωστό, πως η κυτταρίτιδα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Έτσι λοιπόν, υπάρχουν άτομα αδύνατα ή ακόμα και αθλήτριες με κυτταρίτιδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αμηνόρροια ή προβλήματα με την ρύθμιση του θυροειδούς. Καλό είναι να ακολουθείται ορμονικός έλεγχος ανάλογα με τη περίπτωση!

Comments (0)

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*