Μόλις γέννησες και νιώθεις χαμένη και μόνη; Δεν είσαι η μόνη | Pharmacyn

Μόλις γέννησες και νιώθεις χαμένη και μόνη; Δεν είσαι η μόνη

Μόλις γέννησες και νιώθεις χαμένη και μόνη; Δεν είσαι η μόνη
24 Ιουλίου 2017 mmsadmin

Η μητρότητα είναι μία από τις πιο όμορφες αλλά παράλληλα και τις πιο αγχωτικές εμπειρίες στη ζωή μιας γυναίκας. Και δυστυχώς, όσο καλά προετοιμασμένη κι αν νομίζει μια νέα μαμά ότι είναι για την άφιξη του πρώτου της παιδιού, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και πολλές φορές σοκαριστική. Οι ορμόνες σε συνδυασμό με τη συναισθηματική, ψυχολογική, σωματική πίεση, τη στέρηση ύπνου, την ανασφάλεια αν τα κάνουμε όλα σωστά και το άγχος, μπορεί να έχουν πολύ βαρύ αντίκτυπο στο πως νιώθει μια γυναίκα. Και δυστυχώς, πολλές γυναίκες, αντί να αξιοποιήσουν το υποστηρικτικό δίκτυο που έχουν γύρω τους, επιλέγουν να απομονωθούν και να κλειστούν στον εαυτό τους, είτε εξαιτίας της κόπωσης είτε γιατί φοβούνται ότι οι άλλοι μπορεί να τις κρίνουν ή να μην τις καταλαβαίνουν.

Όμως αυτό που χρειάζεται μια νέα μητέρα, είναι αυτό ακριβώς. Υποστήριξη. Από οικογένεια και φίλους. Γιατί αυτό θα μειώσει σημαντικά το άγχος και πέρα από την πρακτική βοήθεια, θα βοηθήσει τη μητέρα να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα κατάσταση με πιο θετική και αισιόδοξη ματιά, κάτι που θα συνεισφέρει σημαντικά με τη σειρά του στη καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής τόσο της ίδιας όσο και του μωρού.

Άρα, αυτό που πρέπει να επιδιώκουμε είναι να περιστοιχιζόμαστε από άτομα που μας νοιάζονται και μας αγαπούν. Χωρίς το φόβο ότι μπορεί να μας κρίνουν. Το να είναι κάποιος γονιός, δεν έχει καμία σχέση με το να είναι τέλειος. Είναι τόσο δύσκολο, όσο και υπέροχο μαζί. Και σίγουρα δεν υπάρχει ένας μοναδικός τρόπος για να είναι κάποιος καλός γονιός. Ούτε ένα εγχειρίδιο κατάλληλο για όλους. Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι, μικροί, αλλά και μεγάλοι, είναι αγάπη και υποστήριξη. Και όλα θα γίνουν.

Comments (0)

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*